Biblioteka Smaków Świata

food-1209007OK

Nowy cykl spotkań autorskich poświęconych książkom, które w temacie mają poszukiwania kulinarne. Historyczne przepisy, orientalne receptury, regionalne potrawy zapisane w książkach dają obraz sztuki jaką jest gotowanie. Sztuki, którą każdy z nas może praktykować we własnej kuchni. Gośćmi cyklu będą pasjonaci, historycy, podróżnicy, piszący kucharze lub gotujący literaci. Spotkania z degustacją, w aromatach przypraw i muzyce są doskonałą okazją do mentalnych podróży w jesienno-zimowe popołudnia.
Najbliższe spotkania:

5 października o godz. 18.00
Hummusy i pasty – biesiada z Konradem Budzykiem
Spotkanie poprowadzą: Klaudyna i Michał Andrijewscy.
W programie: promocja książki Hummusy i pasty, poczęstunek.

9 listopada o godz. 18.00
Agata Zarębska i Izabella Borowska – autorki Łódzkiej kuchni czterech kultur zapraszają na wyprawę po smakach regionu. Wyruszają poza granice ziemi obiecanej – do miasteczek i wsi, w których na co dzień pielęgnuje się kulinarne dziedzictwo, produkując i wytwarzając tradycyjne przysmaki w sposób niezmieniony od dziesięcioleci. Podczas spotkania poznacie regionalne produkty, z których słynie województwo łódzkie, i zobaczcie, jak niezwykłe potrawy można z nich przygotować.

Posty powiązane

X